Sigmoidoscopia și anuscopia

Sigmoidoscopia este similară colonscopiei, exceptând faptul că în timpul acestei investigații medicul vă examinează doar rectul și o poțiune inferioară a colonului (colonul sigmoid), nu întregul intestin gros.

sigmoidoscopia anuscopiaSigmoidoscopia este efectuată ca și colonscopia , excepție fiind faptul că, de obicei nu sunteți sedat.

Sigmoidoscopia poate fi utilizată pentru a descoperi cauza diareei, constipației sau sângerării sau pentru a căuta polipii colonici sau cancerul.

Anuscopia și sigmoidoscopia sunt utizate pentru evaluarea simptomelor referitoare la rect și anus (de exemplu, rectoragie cu sânge strălucitor, puroi, prolaps, durere). Nu există containdicații absolute. Pacienții cu aritmii cardiace sau ischemie miocardică recentă vor amâna această procedură până când starea li se ameliorează; sau vor necesita monitorizare cardiacă. Pacienții cu boli valvulare necesită antibiotice pentru a preveni edocardita.

Examinarea zonei perinale și a rectului terminal poate fi efectuată cu un anuscop de 7 cm; a întregului rect cu un rectoscop rigid de 25 cm sau un endoscop flexibil de 60 cm; și a colonului sigmoid cu sigmoidoscopul flexibil. Sigmoidoscopia flexibilă este mult mai confortabilă pentru pacient și permite realizarea cu ușurință a fotografiilor și a recoltării probelor de țesuturi pentru biopsie. Este necesară o mare îndemânare pentru a străbate regiunea rectosigmoidiană (15 cm) fără a provoca dureri pacientului.

Sigmoidoscopia este efectuată după o clismă fosfatată pentru a goli ampula rectală. De obicei, nu este necesară medicație.Pacientul este plasat în decubit lateral stâng. După inspecția externă și tușeul rectal, instrumentul lubrifiat este inserat cu blândețe 3-4 cm dincolo de sfincterul anal. Obturatorul sigmoidoscopului rigid este îndepărtat și introducerea continuă sub vizualizare directă.

Anuscopia poate fi efectuată fără pregătire prealabilă. anuscopul este inserat pe toată lungimea sa așa cum s-a prezentat la sigmoidoscopia rigida, de obicei cu pacientul in decubit stâng. Complicațiile sunt extrem de rare.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

2023. Toate drepturile sunt rezervate.
Acasa | Politica de confidentialitate | Contact